Kommoder og skænke

OPBEVARINGSPLADS MIRAKEL OG STILFULDT BLIKFANG

Kommoder og skænke findes i næsten alle rum. De kombinerer funktionalitet og design og kan integreres i ethvert rumkoncept takket være det store udvalg af modeller. 

Find din drømmekommode nu, og skab individuelle accenter i dit hjem.

Stort, hvidt vægskab med mange låger og hylderStort, hvidt vægskab med mange låger og hylder
Filtrer
Pris
Pris
Farve
Farve
Kun tilgængelige varer
Kun tilgængelige varer
Materiale
Materiale
Bæreevne op til
Bæreevne op til
Aktive filtre
 1. Kun tilgængelige varer Ja Fjern dette produkt
Vis som Gitter Liste

2 varer

Faldende orden
 1. New
  ORGANISER PRO - Rullecontainer
  ORGANISER PRO - Rullecontainer
  1.059,00 kr.
  Inkl. moms - fri fragt
 2. UMEO | Sideskab - Kontorskab
  UMEO | Sideskab - Kontorskab
  731,00 kr.
  Inkl. moms - fri fragt

Kommoder og skænke - små skabe med stor effekt

De er alsidige og kan derfor findes i enhver husholdning. Afhængigt af modellen har de skuffekasser eller skabslåger med hylder bagved. Det giver dig masser af opbevaringsplads og gode organiseringsmuligheder.  Skuffeskabene fås i forskellige stilarter, størrelser og mål.

Indholdsfortegnelse:

Hvad er kommoder?

Kommoder har grundlæggende to formål. For det første bruges de til at opbevare ting i næsten alle rum. På den anden side har de et dekorativt formål. En æstetisk skænk er et ægte blikfang i ethvert rum og er afgørende for atmosfæren i det. Kommoder er dog kun en bred paraplybetegnelse for en række forskellige elegante rumindretninger.

HVILKE TYPER KOMMODER FINDES DER?

Kommode

En kommode er et møbel, der passer til ethvert rum. Den er normalt udstyret med skuffer eller hyldeindsatser og tilbyder derfor masser af skjult opbevaringsplads, der kan bruges til alle slags ting. Uanset om det drejer sig om tøj eller ting, giver en kommode funktionelle og attraktive opbevaringsmuligheder i ethvert rum. Nogle modeller har også åbne hyldeelementer, der giver plads til dekoration. Du kan f.eks. placere dit fineste porcelæn i køkkenet.

SKÆNK

Skænke er som regel bredere og mindre høje end kommoder. Derfor finder man dem ofte i spisestuer eller stuer. De har som regel også en kombination af skabslåger og skuffer. Det giver dig mulighed for at opbevare småting og placere dekorative elementer for at give møblet et endnu mere individuelt præg. Hvis skænken er hvid, passer den også ind i næsten enhver indretning.

HIGHBOARD

Som navnet antyder, er highboards højere end andre skænke. De har som regel også en kombination af forskellige elementer for at maksimere opbevaringspladsen. De er derfor perfekte til opholds- og spiseområder, hvor der er brug for meget opbevaringsplads. Highboards kombineres også ofte med andre kommoder i stuen, som f.eks. skænke og lowboards, for at skabe en overskabsvæg. For at skabe et flot helhedsindtryk er det en god idé at vælge kommoder i samme linje eller stil.

SENGEBORD

Sengebordet er nok den mindste kommode. Det står ved siden af sengen og fungerer som en opbevaringsflade til f.eks. en lampe, smartphone eller briller. Takket være skufferne giver disse små pladsmirakler plads nok til elegant at opbevare andre småting uden at skabe rod ved siden af sengen.

Lowboard

Lowboards er særligt populære som underskab til tv'et i stuen, da de er meget lavere end andre kommoder. De er ideelle til opbevaring af teknologi og kabler. Sådanne tv-skabe har normalt særlige udskæringer til diskret at skjule og organisere kabler.

Buffet

Som et sted at opbevare service og bestik findes skænke traditionelt i spiseområder. De er også perfekte til at præsentere maden eller til små buffeter med familie eller venner.

Som du kan se, har hver kommode sine egne fordele. Takket være det store udvalg af varianter findes der den perfekte kommode til ethvert rum og enhver plads. Men før du beslutter dig, skal du sørge for at vide, hvilken type opbevaring du er på udkig efter og til hvilket rum. På den måde er du sikker på at finde den model, der passer til dine behov.

Hvilke funktioner har kommoder og skænke?

Kommoder og skænke er robuste og holdbare møbler, som har stor betydning for et rums udseende og funktionalitet. Forskellige funktioner bidrager til dette. Den største forskel mellem de forskellige versioner er deres respektive dimensioner. Kommoder er f.eks. op til 100 cm høje og mellem 50 cm og 120 cm brede. Skænke er mellem 70 cm og 90 cm høje og bredere end 120 cm. De fleste vælger en bredde på mellem 180 cm og 200 cm. De fleste kommoder står på gulvet. Nogle kommoder fås dog også i en ophængt version. Men hvis der er børn i huset, bør du også fastgøre hver kommode til væggen for at sikre dem. Børn kan let komme til at sidde fast i kommoder eller bruge skufferne som trin, når de leger. For at forhindre, at skuffen vælter ned over barnet, skal du fastgøre den til væggen. Anordningerne til dette er normalt allerede inkluderet i leveringsomfanget. Kommoder har forskellig bæreevne. For at se den maksimale belastning, de kan klare, se venligst produktoplysningerne. Hvis du overskrider den angivne maksimale belastningskapacitet, kan kommoden falde sammen. Dette er skræddersyet til størrelsesforholdet og opbevaringspladsen. 

Der er også forskel på, hvilket materiale kommoderne er lavet af. Disse robuste møbler er normalt lavet af materialer som træ, metal eller plast. Hvert materiale har sine fordele. Som et naturligt råmateriale er træ meget holdbart og stabilt. Skader kan nemt repareres ved at slibe og oliere det berørte område. Træ udstråler også varme og giver omgivelserne en naturlig charme. Metal og plast er derimod billigere materialer og kræver mindre vedligeholdelse end massivt træ. Plastik fås desuden i alle farver og udseender. Valget af materiale afhænger derfor af dine visuelle præferencer.

Kommoder og skænke er dog ikke kun til rent dekorative formål. En af de vigtigste faktorer er funktionalitet. Ud over hylder har mange kommoder skuffer, som giver mulighed for effektiv opbevaring af mange ting. Skufferne kan organiseres endnu bedre med særlige indsatser. Særlige funktioner i kommoder omfatter indbyggede spejle eller en modulær pusleplads. Desuden er det ikke alle kommoder og skænke, der har enkle håndtag. Der findes også modeller med forsænkede håndtag eller særlige soft-close-mekanismer.

Man kan derfor sige, at kommoder og skænke er skræddersyet til brugernes behov med hensyn til mål, maksimal belastningskapacitet, materiale og ekstra funktioner. De er derfor et afgørende element i at holde orden og give hvert rum en særlig atmosfære.

Hvid lille kommode med åbne rum, skuffer og en lågeHvid lille kommode med åbne rum, skuffer og en låge

Hvor bruges kommoder?

Stue: En bred vifte af kommoder bruges i stuen. Uanset om det er en lowboard som tv-base eller vitrineskabe og highboards som opbevaringsplads og til at fremvise dekorative elementer. Skænke er også meget populære som visuelle rumdelere i åbne opholds- og spiseområder.

Soveværelse: Kommoder er særligt populære her. Takket være de praktiske skuffeelementer har de masser af plads til tøj, håndklæder eller sengelinned. Hvis du også bruger skuffeindsatser, kan mindre ting også organiseres perfekt. Pladsen på konsollerne bruges ofte af kvinder til at opbevare smykker eller makeup.

Gangen: Uanset om det er til sko, jakker eller husholdningsredskaber - i gangen handler det om opbevaringsplads. Det kan du skabe med kommoder eller skabe. Det bedste ved det er, at selv om der er mange ting, ser gangen ryddelig og hyggelig ud takket være forskellige vægskabe. Hvis kommoden er smal, er den særligt velegnet til gangen.

Badeværelse: Kommoder på badeværelset er ret atypiske, men stadig meget praktiske. Uanset om det er som håndklædeopbevaring eller som underskab under håndvasken, har de små skabe en stor effekt.

Kontor: En bred vifte af skabe bruges også på kontoret. Uanset om det er et arkivskab eller et aflåseligt kontorskab til diskret opbevaring af dokumenter, findes der en passende model til ethvert formål.

Køkken: I køkkenet er en kommode en elegant måde at skabe ekstra opbevaringsplads på. Den kan også omdannes til en te- og kaffebar, så du kan holde gulvpladsen i køkkenet fri.

Spisestuen: Det "gode" søndagsservice finder en passende plads i en skænk, en buffet eller et vitrineskab og kan hurtigt og nemt tages frem, når der er brug for det. Det kan også bruges til dekorative formål.

Børneværelset: Kommoder finder deres plads i børneværelset fra dag ét. Takket være de særlige pusleplader, som normalt kan tages af, følger en kommode normalt dit barns liv fra en tidlig alder og helt op i ungdomsårene.

Vintage, moderne eller boho - disse stilarter fås til kommoder

Kommoder og skænke fås i forskellige stilarter, så de passer til din indretning. De forskellige designs omfatter blandt andet:

LANDHUS-STIL

 • Kendetegnet ved traditionelle, rustikke møbler eller antikviteter og loppefund
 • Møblerne er som regel i træ, beige eller hvide farver
 • Tekstiler og vægge er dekoreret med landhusmotiver, f.eks. blomster eller frugter i forskellige pastelfarver
 • Der bruges ofte naturlige materialer som træ, sten eller linned
 • Belysningen er blød og varm for at skabe en hyggelig atmosfære
Hvid kommode i landlig stil med træplade og stålhåndtagHvid kommode i landlig stil med træplade og stålhåndtag
Hvid kommode i skandinavisk stil med skrå træfødder i en hyggelig og lys stueHvid kommode i skandinavisk stil med skrå træfødder i en hyggelig og lys stue

SKANDINAVISK STIL

 • I lighed med landhusstilen foretrækkes her naturlige materialer som træ, uld og læder.
 • Lyse og neutrale farver foretrækkes for at skabe mere lys og rumlig effekt
 • Der lægges vægt på enkelhed og minimalisme, så rummet fremstår diskret, men alligevel stilfuldt
 • Klare linjer og proportioner i møbler og tilbehør sikrer harmoni og balance
 • I en skandinavisk stil lægges der dog ikke kun vægt på udseendet, men også på funktionalitet og komfort
 • Hyggelige tekstiler og varm belysning bruges også her til at skabe en indbydende og hyggelig atmosfære
 • Dekorative elementer er som regel inspireret af naturen, f.eks. planter.
 • Brugen af vintage-genstande fremmer også individualitet og giver en unik og personlig stil.

TIDLØST MODERNE

 • Den tidløst moderne indretningsstil er kendetegnet ved klare linjer og neutrale farver.
 • Fokus er på funktionalitet, men uden at forsømme designet
 • Derfor foretrækkes normalt møbler med et minimalistisk design i hvid, sort, grå eller beige.
 • Der bruges materialer af høj kvalitet som glas, stål og træ
 • For yderligere at understrege tidløsheden er der næsten ingen mønstre eller teksturer at finde
 • Individuelle kunst- og designgenstande sætter accenter i de ret enkle rum
 • For at øge komforten og bekvemmeligheden er teknologien sømløst integreret i designet

Moderne grå kommode i tidløs stil med små sorte håndtag i en slank og minimalistisk stueModerne grå kommode i tidløs stil med små sorte håndtag i en slank og minimalistisk stue
Brunt lowboard i en stue i en loftslejlighed i industriel stilBrunt lowboard i en stue i en loftslejlighed i industriel stil

INDUSTRIEL STIL

 • Særligt karakteristisk er brugen af grove og robuste materialer som metal, træ eller læder
 • Designet er ofte kantet og funktionelt
 • Farverne er meget afdæmpede og tenderer normalt mod grå, brun og sort
 • Rummene er ofte loftsagtige og åbne med synlige bjælker eller rør og kabler
 • Gamle industrilamper og fabriksudstyr som f.eks. tandhjul pryder væggene
 • Ellers er dekorative elementer i industriel stil ret sjældne
 • Denne indretningsstil beskrives generelt som minimalistisk, funktionel og charmerende rustik på samme tid

Tip: Upcycling

Er du træt af at se på din gamle skænk efter mange år? Et gammelt møbel fortæller ofte en historie og repræsenterer minder, og derfor har vi ofte svært ved at skille os af med det. For at puste nyt liv i gamle kommoder kan du upcycle dem. Ud over den følelsesmæssige værdi har det også andre fordele. Upcycling er en effektiv måde at reducere affald på og beskytte vores miljø. Især nu, i den digitale tidsalder, bliver miljøbevidsthed vigtigere end nogensinde. Du kan lade din kreativitet få frit spil og give dine kommoder et frisk pust. Der er ikke noget rigtigt eller forkert her. Det er ligegyldigt, om du bare pifter fronterne op ved at foliere eller male dem, eller om du udskifter hele dele. Det reducerer ikke kun spild, men sparer dig også penge, da det er billigere at upcycle kommoder end at købe en ny model. 

Ved at upcycle en skænk får du værdifuld erfaring og giver møblet og dit hjem et helt nyt, individuelt præg.

Konklusion

Kommoder og skænke er vigtige og alsidige møbler til dit hjem. De er især kendetegnet ved to ting. For det første tilbyder kommoder masser af opbevaringsplads og organiseringsmuligheder takket være deres skuffer, hylder og skabslåger. For det andet spiller de en afgørende rolle for udseendet og atmosfæren i et rum. Hvis kommoderne f.eks. er hvide, passer de ind i næsten ethvert rumkoncept. Når du vælger, skal du dog ikke kun være opmærksom på det ydre udseende, men også på kvaliteten. Hvis kommoderne er billige, kan det også påvirke produktets levetid. Takket være det store antal forskellige modeller findes der den perfekte kommode til ethvert anvendelsesområde, uanset om det er i stuen eller på kontoret. De fås også i en lang række forskellige designs, så disse praktiske opbevaringsvidundere kan tilpasses ethvert rum.

Nicht das richtige dabei? Hier werden Sie sicher fündig:

Copyright © 2024 HJH, Inc. All rights reserved.