Rådgivning ved køb af kontorstole

Vi rådgiver dig gerne med at finde de rigtige kontormøbler.

Vores rådgivere kan forklare dig, hvorfor det er en god ide at købe din kontorstol på nettet. Desuden giver vi dig mange tips og råd til, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med dit køb, eksempelvis hvordan man undgår sundhedsmæssige skader ved at sidde forkert.

Hvorfor skal jeg købe mine kontormøbler på nettet?

For det første finder du på nettet – og især hos hjh OFFICE – et bredt udvalg, som ikke findes tilsvarende hos lokale forhandlere. hjh OFFICE er Europas største distributionscenter til forsendelse af kontorstole og har permanent ca. 50.000 drejestole og skriveborde på lager. Forsendelsen tager som regel en arbejdsdag, så du uden lang ventetid allerede dagen efter kan begynde at sidde bedre og arbejde bedre.

Dertil kommer, at du køber din drejestol eller chefstol i direkte salg fra verdens førende producent af siddemøbler og kontorstole, uden mellemhandlere. Og hvis du køber varer af mærket hjh OFFICE, er det oven i købet direkte fra producenten. Ingen engroshandel og ingen provisioner sender prisen i vejret. Desuden bruger vi ikke smarte kataloger og bekostelige reklamer. Du kan selv sammenligne og lade dig overbevise af forholdet mellem pris og kvalitet!

Hvordan er det nu med det der siddetid?

En kontorstols kvalitetsniveau kan i grove træk måles på siddetid målt i antal timer dagligt.

Hvis du ønsker en siddetid på op til 4 timer om dagen, eksempelvis til at arbejde hjemmefra, findes der et stort udvalg af drejestole med stofbetræk eller vævet stof. Herudover har vi chefstole med varianter af vævet stof såvel som læder eller kunstlæder. Disse stole er målt på kvalitet og krav til siddetid, og de er ofte noget lavere i pris end stole til arbejdspladsen, der giver længere siddetid.

Til kontorhverdagen og til arbejdspladsen anbefaler vi kontorstole og chefstole med en anbefalet siddetid på 8 timer. Som oftest er de betrukket med slidstærkt stof af høj kvalitet. Polstringen sikrer også løbende komfort under hele den lange arbejdsdag.

Hvordan adskiller kontorstolenes mekanikker sig fra hinanden?

Kontorstole og chefstole har forskellige indstillingsmekanikker:

 • Vippemekanik

  Vippemekanikken gør, at ryglænet kan bevæges bagud, mens sædet forbliver i samme vinkel. Som regel fastholdes stillingen ved hjælp af en vægtstang. Vippemekanikken er den enkleste mekanik til at skyde ryglænet tilbage.

  En anden variant er den såkaldte knæmekanik, også kaldet knævippemekanik. Her ligger drejepunktet i den forreste del af sædet, så den bageste del af sædet sænker sig, når man skyder ryglænet tilbage.

 • Permanentkontakt

  Med mekanikken permanentkontakt har man et bevægeligt ryglæn, uden at det ændrer på sædets position. Det gør det muligt for brugeren at skifte mellem et opretsiddende og en tilbagelænet stilling, alt efter aktivitet. Dermed forsynes diskosserne i ryggen bedre med næringsstoffer. Ryglænet følger kroppens bevægelser og understøtter den i skiftet fra tilbagelænet stilling og tilbage til opretsiddende.

 • Synkronmekanik

  Synkronmekanikken kaldes også til tider for punktsynkronmekanik. Ved synkronmekanik er ryglænets hældning forbundet med sædets hældning. Når man skyder ryglænet bagud, vil sædets hældning samtidig bevæge sig let bagud. Forholdet mellem sædets og ryglænets hældningsændring er 1:3. Det sikrer, at der opretholdes støtte til bækkenet, uanset hvilket støttepunkt man vælger. Det fremmer en ergonomisk korrekt måde at sidde på.

  En vigtig fordel er, at man undgår "hiv-i-trøjen-effekten": med andre mekanikker kan en ændret siddevinkel medføre, at tøjet rykker sig. Med synkronmekanik forbliver alting på sin plads.

Sundhedsmæssige faktorer ved dit valg af drejestol?

Drejestole med bevægeligt sæde styrker rygmuskulaturen. Producenten Topstar tilbyder denne type stol. Denne specielle teknik kaldes BodyBalance og skåner diskosserne.

Også producenten Aeris har siddemøbler, man sidder sundt på, som eksempelvis den kendte Swopper. Alle Swopper-modeller gør brug af konceptet med at sidde dynamisk – uanset om der er tale om Swopper Classic, Swopper Standard eller modellen Swoppster til de mindste. Samtidig kan en Swopper også udbygges med et ryglæn, der aflaster ryggen og bidrager til en afslappet siddestilling.

Hvad skal man være opmærksom på ved diskosproblemer?

Hvis du lider af diskosproblemer, kan det være en fordel med en ergonomisk diskos-drejestol eller en drejestol med integreret diskos-sæde.

Hvis du har diskosproblemer og skal købe en kontorstol, er det vigtigt at indhente detaljerede oplysninger først. Du kan til enhver tid kontakte os. Vi giver dig grundig rådgivning.

Grundlæggende gælder følgende:
Selv ikke en ergonomisk korrekt drejestol kan afhjælpe dine diskosproblemer. Den understøtter blot din siddestilling og mildner eventuelle smerter. Vi anbefaler, at du bevæger dig så meget som muligt på din arbejdsplads.

Er prisen relevant for valget af drejestol til kontoret?

Du kan naturligvis købe drejestole til kontoret til en god pris hos os. En prisvenlig kontorstol klarer opgaven på lige fod med de dyrere stolemodeller – blot er dens kapacitet og evner anderledes. Når du overvejer det rigtige køb, skal du ikke bare tage prisen i betragtning, men også komfort og det antal timer dagligt, du sidder ned.

Hos hjh OFFICE finder du et bredt udvalg af drejestole og chefstole – fra prisvenlige begyndermodeller til de fineste Profi-stole. De noget dyrere chefstole eller kontordrejestole er lavet af bedre materialer, har eksempelvis bedre funktioner såsom indstilling af sædedybde og armlæn og giver en mere behagelig siddestilling. Dermed er den med garanti alle pengene værd.

Skal jeg købe en chefstol eller en kontorstol?

Chefstolen og kontordrejestolen adskiller sig hovedsageligt fra hinanden på følgende punkter: For det første fremstår den større, og for det andet fås den med mange forskellige betræk.

Den klassiske kontorstol fås som regel i forskellige stofvarianter. Den bruges på mange kontorer på grund af sin kompakte størrelse.

Chefstole fås som regel i læder og kunstlæder. På grund af deres flotte udseende finder man dem ofte i hjemmekontoret eller på ledelsesgangenes kontorer.

Hvilken model er at foretrække – en helpolstret drejestol eller en drejestol med vævet stof?

Valget mellem at købe en polstret drejestol eller en drejestol med vævet stof afhænger af, hvilken siddefornemmelse man foretrækker.

Mens den klassiske polstrede drejestol holder på varmen på alle overflader og dermed giver en varmere siddefornemmelse, kan en drejestol med vævet stof i sommerperioden give en friskere siddefornemmelse takket være den bedre luftcirkulation.

Stofvarianternes slidstyrke varierer fra 30.000 til 110.000 Martindale, hvor drejestole med en slidstyrke på 110.000 Martindale tilhører de absolut bedste. Dette stof kan (næsten) ikke rives i stykker, selv ikke hvis man gjorde en indsats for det.

Selv om vævet stof betragtes som enormt behageligt, så er det at sidde godt et spørgsmål om smag. En polstret drejestol giver en blødere siddefornemmelse.

Hvad er en sædehældningsfunktion?

Sædehældningsfunktionen gør det muligt at vinkle kontorstolens sæde en smule forover.

En række arbejdsopgaver på moderne kontorer udføres i lettere forhøjet siddestilling, eller i overvejende grad en anelse foroverbøjet.

Hvis sædeoverfladen hælder en anelse forover, kan det modvirke, at bækkenet skyder bagud. Jo større vinkel mellem lår og overkrop, jo mindre belaster det kroppen.

Hvad skal jeg være opmærksom på i forhold til armlæn?

Armlæn understøtter underarmene og gør det nemmere at sidde ergonomisk korrekt. De forskellige kontorstole og chefstole har forskellige muligheder for indstilling:

 • Faste armlæn

  Disse armlæn sidder fast og kan ikke flyttes hverken i højden eller i forskellige retninger.

 • Armlæn der kan indstilles i højden

  Disse armlæn kan indstilles i højden.

 • 3D-armlæn

  Disse armlæn kan justeres i højden, og desuden kan man ændre på armlænets position i bredden og i dybden.

 • 4D-armlæn

  Disse armlæn kan justeres i højden, i bredden, i dybden og til siderne i forskellige positioner

Hvordan vælger jeg den rigtige drejestol til børn?

Når man skal vælge den rigtige drejestol til børn, er barnets højde og vægt udslagsgivende. Der findes naturligvis drejestole til børn i forskellige prisklasser. Stole til børn i den prisvenlige afdeling har som oftest mulighed for indstilling af sædehøjden. Drejestole til børn med flere indstillinger ligger oftest i en middel til høj prisklasse. Vi anbefaler også børnestole, der kan ændres i takt med, at dit barn vokser, hvilket forskellige fabrikanter tilbyder.

Ofte kan farven være vigtig for valget af den rigtige drejestol til børn. Flertallet af piger foretrækker lyserød, mens drengene helst vil have blå drejestole. Børn sidder ikke så længe på en drejestol.

Skal jeg have særlige hjul til drejestole på hårdt gulv?

Vores drejestole leveres oftest med hjul med hårde baner. Hjul med hårde baner er lavet med slidbaner af kunststof. Disse noget hårdere plastikhjul kan lave mindre ridser i hårdere gulve. Hjul med hårde baner egner sig perfekt til bløde overflader såsom gulvtæpper med mellemlang og lang luv.

På hårde gulve såsom laminat, parket, fliser, stengulve eller på kortluvede industrigulvtæpper anbefales det at bruge bløde hjul. Hjul med bløde baner har et gummilag på overfladen, der beskytter dit hårde gulv mod ridser. Hos buerostuhl24 kan du få udstyret din stol med hjul til hårde gulve.

Nogle af vores stole har multifunktionelle hjul, som kan anvendes på både hårde gulve og gulvtæpper. Du kan finde dem i de detaljerede varebeskrivelser.

Hvordan ved jeg, om det er nødvendigt med stoleunderlag?

Grundsätzlich gilt: Eine Bodenschutzmatte – ganz gleich, ob für harte oder weiche Böden – schützt den Boden vor zusätzlicher Abnutzung und Verschleiß.

Bodenschutzmatten werden unterschieden nach Bodenschutzmatten für Hartböden (Fliesen, Parkett, Laminat, Fliesen, Industrieteppichböden, usw.) und Bodenschutzmatten für weiche Böden (mittel- und langflorige Teppichböden).

Bodenschutzmatten für Teppichböden sind mit spitzen Noppen ausgestatten. Dadurch wird ein Verrutschen der Bodenschutzmatte auf dem Teppichboden vermieden.

Bodenschutzmatten für Hartböden sind rückseitig mit einer rutschhemmenden Schicht versehen, sodass die Bodenschutzmatte einen festen Halt bietet.

Bei der Verwendung von Bodenschutzmatten ist darauf zu achten, dass der Drehstuhl mit Hartbodenrollen ausgestattet wird (siehe oben).

Copyright © 2024 HJH, Inc. All rights reserved.