Sådan sidder man ergonomisk korrekt

Hvis man arbejder i en forkert sidddestilling ved en computer, er der risiko for nakke- og rygsmerter. Det kan en god kontorstol eller chefstol forebygge, hvis den er korrekt indstillet.

En kontorstol skal kunne indstilles i højden og drejes, samt have justerbart ryglæn. Desuden bør den være udformet med hældning. Alle kontordrejestole hos hjh OFFICE opfylder disse betingelser.

Ideelt set er stolen udstyret med hjul, der i ubelastet tilstand kan bremse på en sådan måde, at stolen ikke ruller væk utilsigtet. Sædet bør indstilles i området mellem ca. 43 og 52 cm. Ryglænet skal støtte op om rygsøjlen, også når man ændrer siddestilling.

Sådan indstiller man kontorstolen korrekt

Start med at indstille stolens siddehøjde rigtigt. Den bør sikre, at lår og underben står i ret vinkel, og at knæene er i højde med hofterne (eller lidt lavere end dem). Fødderne bør stå vandret på gulvet. Hvis det ikke lader sig gøre, kan en fodstøtte hjælpe.

Dine underarme skal kunne placeres afslappet på skrivebordspladen. Hvis din stol har armlæn, bør de være indstillet på en sådan måde, at du kan rulle tæt nok på skrivebordet til, at dine underarme kan ligge afslappet på bordpladen og udgøre en ret vinkel mellem over- og underarm.

Indstil stolen efter din kropsvægt. Mekanikken er rigtigt indstillet, hvis du uden kraftanstrengelse kan læne dig bagover og samtidig mærke god støtte, når du læner dig forover. Ofte skal man lige vænne sig lidt til at sidde dynamisk på den måde. Din ryg vil takke dig, hvis du ikke har indstillet ryglænet til at sidde for godt fast.

Hvis stolen kan indstilles i sædedybden, skal du sørge for at sidde helt tilbage op mod ryglænet og have så stor en siddeflade som muligt tilgængelig. Uanset hvad, skal området omkring knæene være frit. Under ingen omstændigheder må sædet trykke på dine knæhaser, da det kan hæmme blodcirkulationen.

En lændestøtte kan desuden indstilles på en måde, så den nederste del af lændehvirvlen bliver understøttet.

Tips til at sidde på en sund måde

Sid så vidt muligt langt tilbage på stolen, og brug også gerne hele sædets overflade.

Den rigtige kropsholdning på arbejdspladsen er imidlertid ikke det eneste, der sikrer en smertefri måde at sidde på. Hvis man vil sidde dynamisk, er det også vigtigt at bøje sig aktivt forover og bagover, mens man arbejder. Alt dette understøttes af en god stol.

Dog gælder det altid, at selv fra den bedste stol skal man af og til rejse sig op. Særligt godt fungerer det med et hæve-/sænkebord med elektronisk justerbar højde, så man kan stå op og arbejde i længere tid.

Hvis du har et justerbart skrivebord, kan du med fordel starte med at indstille stolen optimalt efter din anatomi. Derefter kan du indstille skrivebordet i en højde, hvor din underarm kan ligge afslappet på skrivebordspladen.

Hvis skrivebordet ikke i tilstrækkeligt omfang kan indstilles i den højde, som passer til lavere personer, så anbefaler vi en fodstøtte. Den skal kunne indstilles i højden og hældningen, hvilket giver en sund siddestilling. Indstil dernæst stolen, således at underarmene i den lavest mulige siddestilling ligger i ret vinkel på bordpladen. Nu kan fodstøtten indstilles, så også benene (underben og lår) er i ret vinkel.

Sørg for, at din skærm er placeret i en passende højde. Skærmens øverste kant skal være på højde med dine øjne eller en anelse derunder.

Nogle spørgsmål?

Vi er her for dig

  • 35 30 10 85
  • service@hjh-office.dk

Mandag til torsdag 9.00 - 17.00
Fredag 9.00 - 16.00

Specialiceret forhandler

15 års erfaring

Dine fordele:

  • Mere end 100.000 varer på lager
  • Direkte fra producenten
  • Individuelt kundeservice
  • Gratis fragt
  • 60-dages returret
  • Øjeblikkelig forsendelse ved modtagelse af betaling inden kl. 13 (Man-fre)

Sikker shopping

Bestil uden risiko

PayPal Klarna Visa Mastercard amazonpay

Gode ratings

Vores kunder siger følgende

" V. Schneider ★★★★★
Udvalg og service er strålende!
Fantastiske produkter til rimelige priser!
Kun gode oplevelser indtil videre.
"

 

 


" M. Wallstein ★★★★★
Uforbeholden anbefaling.
Hurtig levering og god kvalitet.
"

Copyright © 2024 HJH, Inc. All rights reserved.